LähtökohdatIhmiset kuin muurahaiset edes takaisin kiirehtivät, ikävöivät, etsivät siipiään lähteäkseen liitoon. Ihmiset, jotka asemille asettuvat, ovat samassa asemassa, suuret, pienet, erilaiset, vauvat ja vanhat, hekin, jotka mukavuudestaan maksavat, 
tulevat kaikkialta samaan aikaan samoille taajuuksille, jonottelevat, pidättelevät, ostavat sämpylöitä ja juomapulloja, hiplailevat magneetteja ja avaimenperiä, lippalakit silmillään makoilevat siellä täällä. Aikaa vastaan matkustaessaan, voivat hetken tuntea olevansa pysähdyksissä, tauossa, olematta olemisen tilassa.
Ihmiset omista lähtökohdistaan janoten jonnekin, mistä ikinä puuttuvat, toivovat vakaita siipiä, että laskeutumisen tulokulmat olisivat suotuisat, että liitäessään pilvissä, mahdollisimman vähän tuhoaisivat. 
***

Lentokentät ovat kiinnostavia havainnointikohteita. Ihmiset ovat niissä niin samoilla leveleillä. Mitä kaikkea voisivat tarkoittaa lähtökohdat ja tulokulmat? Niiden tulkinnallisuudesta voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan!

Lentämiseen liittyy itselläni paljon lapsuusmuistoja ja suuria tunteita. Nämä kuvat ovat tosin tämän kesän reissultamme Vilnaan. Tiedostan ja tunnustan haikeana ilmasto-ongelmat. Onneksi lennän unissani silloin tällöin. Se riittänee taas pitkäksi aikaa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Mahtavaa, kun kommentoit!