Itsehellintä

Keltainen kukka jonka päällä runo
Levitä kasvoillesi ylellinen voide aina, vaikka tuntisit balsamoivasi muumiota


Läsnä hetkessä, läsnä aisteissa

Näitä minulla riittää, nimittäin tikkuisia aamuja. Hyvä olo tuntuu olevan läheisesti yhteydessä siihen, että tunnen olevani juuri tässä sekä fyysisesti että psyykkisesti. Siis läsnä hetkessä, sietäen ja kohdaten sen mikä on.

Kun olen aamulla kipeä ja väsynyt, huuhtelen yön kasvoiltani ja levitän tuoksuvan voiteen herätellen mielihyvän kokemusta hajuaistin avulla. Pyörittelen ja imeytän voidetta kasvoilleni ja kaulalleni hellästi ja tietoisesti. En pakota itseäni hymyilemään peilikuvalleni. Teen akupistenaputtelua (tapping) silmien ympärille ja dekolteelle niin, että tuntoaistini herää. Otan napakan otteen ristiin hartioistani ja pyörittelen ylävartalollani kahdeksikkoa. Täten veri lähtee kiertämään myös kohmeisiin aivosoluihini.

Pyöritän kieltäni ympäri suuta, jotta makunystyrät havahtuvat öisestä ummehduksestaan. Avaan ikkunan, hengitän syvään ja kuuntelen, mitä linnuilla on sanottavanaan. Juon yhden kupillisen kahvia tai teetä ja syön väkisin kaksi leipää (yök). Katselen mitä kasveilleni ja viljelmilleni kuuluu. Ja kyllä, puhun niille. Näin olen herännyt rauhallisesti valmiina päivän suoritusosuuksiin.

Lisää itsehellintää vielä vähän

Sinulla voi olla joku toisenlainen itsehellintätapa ja voit pitää mieluusti omastasi kiinni. Mutta mikäli koet aamuisin väsymystä ja kipua, ja jos vain mitenkään pystyt, lisää itsehellintää vielä vähän. Tukea ei ensisijaisesti kannata odottaa muilta, koska silloin riski pettymykselle kasvaa ja voi pilata päiväsi heti aamusta. Eihän kukaan valmiiksi muumioksi itsensä tunteva halua yhtään enempää muumioitua. Jos ulkopuolelta tuleekin lohtua, sen voi ottaa vastaan ihanana, valoisana yllätyksenä.

Ymmärrän toki, että kaikki eivät pärjää omin avuin ja silloin on oikeutettu saamaan apua. Tai ehkä elät niin kiireistä aikaa, että äkkiä nykerretty nutturasi on vielä eteisessä, kun muu osa sinua ravaa jo menemään pitkin katuja, ja jälkikasvusi roikkuu lahkeistasi koirien haukuttavina (tiedän tunteen, usko pois). Pääasia on, että saat kaikki toimivat aistisi liikkeelle herättyäsi ja yrität nousta pikkuisen aikaisemmin seuraavana aamuna. Hymyile peilikuvallesi jossain vaiheessa päivää.

Itsehellintää vai itsehillintää

Saatoit ehkä lukea otsikon ensin itsehillinnäksi. Sen verran itsehellintä ja itsehillintä liittyvät toisiinsa, että itsensä helliminen tarkoittamassani merkityksessä ei ole elimistöä tai sielua tuhoavaa. Itsehillintäkin voi olla oleellinen osa mukavasti alkavaa aamua, mutta siihen täytynee kiinnittää huomiota pidemmällä tähtäimellä.


💛💛💛

Lue:
Saippuakuplia


Kommentit

 1. Itsehellintä ja tietysti luin e:n i: mä. Voi minua, mutten rupea nyt ruoskimaan itseäni tästä. Taptaptap vaan silmien ympäri ja uusi yritys kirkkaammin silmin. Kiitos 😊❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei, itseruoskinta ei ole itsehellintää 😂. Kiitos vierailusta 💚!

   Poista
 2. Kiitos, monta hyvää vinkkiä tarttua kiinni tähän hetkeen. Minulla toimii hyvin tuoksujen avulla hetkeen pysähtyminen. Nyt juuri, kun tuoksuja on ympärillä valtavasti, on mahdollisuus ankkuroida itseään. Tuomi, kielo, syreeni. Mehevä multa. Vastaleikattu nurmi.
  Annan vastalahjaksi oman aamullisen rituaalini. Ennen ylösnoudua sängystä pumppaan nilkkoja suoraksi - koukkuun - suoraksi - koukkuun - sen aikaa kuin maltan. Samalla hengittelen syvään ja availen silmät rauhassa. Nousen istumaan sängyn laidalle ja OLEN siinä hetken. Sitten aamun touhuihin.

  Toinen juttu, mihin olen opetellut, on olla lempeä itselleni. Olen sitä muille, se on helppoa. Mutta itseltäni vaadin liikaa. Siitä irtipäästäminen on vaikeaa, mutta olen opetellut.

  Huomenna, lupaan, levittelen tuoksuvan voiteen kasvoilleni hitaammin kuin tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja vastalahjasta. Omista rutiineista poikkeaminen tekeekin kuulemma hyvää aivoille, joten hyvät tavat kannattaakin laittaa kiertoon. Rakastan samoja tuoksuja kuin sinä 💛

   Poista

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että kommentoit!