Toisinajatus


Suurennos pisarasta, johon on muodostunut sydamenmuotoinen kuvio siitepolysta

Tähdet sykähtelivät korkeuksissa suuressa kaarelle taivutetussa astiassa. Sen sisäpuoli oli sysimusta ja ulkopuoli kultaa hohtava.

Sinisen planeetan asukkaat katselivat taivaalle ja odottivat, milloin tähdet lopettaisivat kieppumisen astiassaan, mutta eivät ne rauhoittuneet. Ne nielaisivat kaiken muun merkityksen ja olivat ajattomia.

Yllättäen näkymättömistä kierähti esiin kuu. Sen aallot nousivat ja paiskautuivat kallioita vasten heilauttaen voimakkaasti tyhjyyttä. Tähtiastian kovera kumahti kuperaksi ja tähdet singahtelivat ympäriinsä laajentuen- paitsi yksi, jonka olemus oli kovin jähmeä. Astian kulta valui siihen ja suli tulta kuplivaksi auringoksi. Sen hileet pirskahtelivat kuuhun saaden sen hyrisemään tyytyväisyyttä. 

Kuu ei välittänyt, vaikka se menetti merensä auringon kuumuudelle. Se asettui sinisen planeetan kiertoradalle nautiskelemaan ja käänteli tyytyväisenä kylkeään. Planeetan asukkaat keskittyivät katselemaan kuuta aina silloin, kun se näkyi heille kokonaisena hymiönä.

Ja tähdet tuikkivat kaukana, niin kaukana.

***

Pisaroita tummalla taustalla, kuvasuurennos.


Mitä jos tuijottaisit tähtitaivasta kuutamolla. Voisitko ajatella, että kuu olisi avaruuden merellinen oman tiensä kulkija ja aurinko olisi jäänyt paikoilleen vain saamattomuuttaan? Kuka olisi voinut jättää tähtiastiansa kellumaan avaruuteen? Miten olennot voisivat olla katselemassa tähtiä, vaikka kuu ja aurinko olisivat vasta syntymäisillään?

Tämä pikku tarina ei yritä olla muuta kuin ehtaa fiktiota. Silti siinä piilee jotain totuudellista. Joku, joka ei ole kuullut meille opetettuja kertomuksia, tarinoita, teorioita tai uskomuksia, joutuu kuin vieraalle planeetalle. Yrittämällä asettautua toisen asemaan voi oppia ymmärtämään uudenlaisia näkökulmia ja erilaisia todellisuuksia. Toisinajattelu avartaa ajattelemaan toisia.

Satumaista ystävänpäivää 14.2! ❤️❤️❤️


Lue seuraavaksi: Ja aina silloin kuu

Lue KirkasHetken blogissa: Oma polku
Kommentit

 1. Kylläpä teki hyvää lukea tämä, nautiskella mielikuvilla tähtitaivaasta. Tuosta suuresta salaisuudesta meidän käsien ulottumattomissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kukaan ei oikeasti tiedä. Kiitos kommentista! 🌟

   Poista
 2. Miten paljon gieto rajoittakaan luovaa ajattelua! Tiedolla on paikkansa, mutta tämä maailmankaikkeuden synnyn arvoitus on edelleen osittain mysteeri.
  Kiitos ihanasta pienestä isosta tarinasta!

  "Tähtiastian kovera kumahti kuperaksi ja tähdet singahtelivat ympäriinsä..."

  ...että minä pidän tästä tarinan visualisoinnista sanoin..

  VastaaPoista
 3. Ja nuo kuvat 🌟🌟🌟🌟🌟 silkkaa tähtiainesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on niin kiehtovaa, kun pienistä atomeista ja pisaroista lähtien aina taivaankappaleiden liikkeisiin asti kaikki tuntuu pyörivän samalla periaatteella. 🌟

   Poista
  2. Maailmankaikkeuden joka kolkassa pätevät samat lain alaisuudet - tämän hetkisen tietomme mukaan.
   Silti tuo yhteneväisyys on ihmismielelle jotenkin huimaa. Mistä se pieni pisara sen sitten voi tietäää...

   Poista
  3. Niin ja mitä kaikkea tietoisuuteemme vielä tuleekaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Mahtavaa, kun kommentoit!