Heinäkuinen herkkuyllätys

Aiemmassa postauksessani mietiskelin aistien merkitystä hyvinvoinnille. Tällä kertaa luotan marjaisten herkkujen makuaistia hellivään, melkeinpä runollisiin kokemuksiin. 

Heinakuinen herkkuyllatys

Melonikukkanen

puolikas hunajameloni
1 dl mansikoita
1 dl jäätelöä esim. suklaa 

Halkaise meloni ja poista siemenet. Lusikoi melonista ohuehkoja viipaleita. Viipaloi myös mansikat. Laita jäätelöpallo melonin kuoren sisään. Asettele melonin ja mansikan palasia terälehtimäisesti jäätelöpalleron reunamille.


Heinakuinen herkkuyllatys

Pinkki smoothie:

1 nektariini  
2 dl mansikoita
1 dl maustamatonta rahkaa/jugurttia
2 tl tai enemmän tomusokeria
tuoretta basilikaa 

Ohje on melko haastava: Poista nektariinista kuoret ja kivi. Poista mansikoista kannat. Surauta kaikki ainekset smoothieksi.


Heinakuinen herkkuyllatys

Äidin puolukka-mantelipiirakka (Yhteishyvä Ruoka 10/2012)

150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 muna
 3 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1tl leivinjauhoa
1pss (80 g) mantelirouhetta
Täyte:
4 dl pakastepuolukoita (kun niitä kuitenkin on jäänyt)
2 rkl perunajauhoa
4 rkl sokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
2. Lisää muna
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot
4. Ota taikinasta erilleen 1 dl ja sekoita siihen mantelirouhe
5. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun/leivinpaperoituun vuokaan.
6. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä marjaseos taikinan päälle.
7. Murustele pinnalle mantelirouheseos.
8. Paista n. 30 min 200° uunin keskitasolla. Jos piiras tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla.

Nautinnollisia herkkuhetkiä 🍓🍓🍓!


Kommentit

  1. Oi minkälasia herkkuja! Kaikkia näitä täytyisi kokeilla. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa myös teille!

      Poista

Lähetä kommentti

Mahtavaa, kun kommentoit!