Heinäkuinen herkkuyllätys


Heinakuinen herkkuyllatys
Aiemmassa postauksessani mietiskelin aistien merkitystä hyvinvoinnille. Tällä kertaa luotan marjaisten herkkujen makuaistia hellivään, melkeinpä runolliseen kokemukseen. 

Melonikukkanen

puolikas hunajameloni
1dl mansikoita
1 dl jäätelöä esim. suklaa 

Halkaise meloni ja poista siemenet.
Lusikoi melonista ohuehkoja viipaleita. Viipaloi myös mansikat. Laita jäätelöpallo melonin kuoren sisään. Asettele melonin ja mansikan 
palasia terälehtimäisesti jäätelöpalleron reunamille.

Heinakuinen herkkuyllatys

Pinkki smoothie:

1 nektariini  
2dl mansikoita
1dl maustamatonta rahkaa/jugurttia
2tl tai enemmän tomusokeria
tuoretta basilikaa 

Ohje on melko haastava: Poista nektariinista kuoret ja kivi. Poista mansikoista kannat. Surauta kaikki ainekset smoothieksi.

Heinakuinen herkkuyllatys

Äidin puolukka-mantelipiirakka (Yhteishyvä Ruoka 10/2012)

150g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoa
0,5dl perunajauhoa
1tl leivinjauhoa
1pss (80g) mantelirouhetta
Täyte:
4dl pakastepuolukoita (kun niitä kuitenkin on jäänyt)
2rkl perunajauhoa
4rkl sokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
2. Lisää muna
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot
4. Ota taikinasta erilleen 1dl ja sekoita  siihen mantelirouhe
5. Painele taikina  jauhotetuin käsin voideltuun/leivinpaperoituun vuokaan.
6. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä marjaseos taikinan päälle.
7. Murustele pinnalle mantelirouheseos.
8. Paista n. 30 min 200° uunin keskitasolla. Jos piiras tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla.

Nautinnollisia herkkuhetkiä 🍓🍓🍓!





Kommentit

  1. Oi minkälasia herkkuja! Kaikkia näitä täytyisi kokeilla. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa myös teille!

      Poista

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että kommentoit!