Heinäkuinen herkkuyllätys
Aiemmassa postauksessani mietiskelin aistien merkitystä hyvinvoinnille. Tällä kertaa luotan marjaisten herkkujen makuaistia hellivään, melkeinpä runollisiin kokemuksiin.
Melonikukkanen
puolikas hunajameloni
1 dl mansikoita
1 dl jäätelöä esim. suklaa
Halkaise meloni ja poista siemenet. Lusikoi melonista ohuehkoja viipaleita. Viipaloi myös mansikat. Laita jäätelöpallo melonin kuoren sisään. Asettele melonin ja mansikan palasia terälehtimäisesti jäätelöpalleron reunamille.
Pinkki smoothie:
1 nektariini
2 dl mansikoita
1 dl maustamatonta rahkaa/jugurttia
2 tl tai enemmän tomusokeria
tuoretta basilikaa
Ohje on melko haastava: Poista nektariinista kuoret ja kivi. Poista mansikoista kannat. Surauta kaikki ainekset smoothieksi.
Äidin puolukka-mantelipiirakka (Yhteishyvä Ruoka 10/2012)
150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1tl leivinjauhoa
1pss (80 g) mantelirouhetta
Täyte:
4 dl pakastepuolukoita (kun niitä kuitenkin on jäänyt)
2 rkl perunajauhoa
4 rkl sokeria
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri
2. Lisää muna
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot
4. Ota taikinasta erilleen 1 dl ja sekoita siihen mantelirouhe
5. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun/leivinpaperoituun vuokaan.
6. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä marjaseos taikinan päälle.
7. Murustele pinnalle mantelirouheseos.
8. Paista n. 30 min 200° uunin keskitasolla. Jos piiras tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla.
Nautinnollisia herkkuhetkiä 🍓🍓🍓!
Oi minkälasia herkkuja! Kaikkia näitä täytyisi kokeilla. Hyvää alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa myös teille!
Poista